Gå til hovedindhold

Skoler og institutioner

I Tappernøje har vi flere forskellige skoler og institutionstilbud. Her kan du bl.a. læse om vores folkeskole, efterskole, Rudolf Steiner-institution for udviklingshæmmede børn, unge og voksne, og daginstitutioner for de mindste.

 • Læs op

Indhold

   

  Korskildeskolen ligger centralt i Tappernøje. Skolen har 0 – 6. klassetrin. Korskildeskolen har en god brobygning med byens dagplejere og børnehaver, så børnene allerede kender skolen, når de starter her. Korskildeskolen er tilknyttet en idrætscertificeret SFO. Tappernøje er en by, hvor alle kender alle. og Korskildeskolen rummer hinandens forskelligheder og værdsætter evnen og viljen til at forstå andres tænkemåde og handlinger. Fagligt på skolen betyder det, at vi alle lærer noget om noget, personligt og socialt. Skolen giver alle mulighed for at opleve glæden ved venskab og fællesskab. Derfor arbejder vi aktivt med trivsel for at sikre et trygt og positivt miljø. På Korskildeskolen arbejder vi for, at elever, forældre og personale kan lide at komme på skolen. Skolen på landet, med gode og trygge rammer.

  Læs mere om Fladsåskolen her.

   

   

  Brøderup Efterskole er en meget populær efterskole med 117 elever og valgfag som Gymnastik, Fodbold, Musik, Kreativt, Ridning, Jagt og meget mere. Efterskolen giver unge muligheden for at udvikle sig sammen med andre gennem den viden og de fælles oplevelser, man får ved undervisning, samvær og praktisk arbejde. Brøderups omgivelser udviser en indre ro, hvor dagligdagen er præget af kærlighed og rummelighed. Skolens formål er, indenfor rammerne af gældende regler, at drive efterskole efter tidens krav. Brøderup Efterskole er en skole der sætter friheden og lysten i højsædet. Den der lærer frivilligt og af lyst, lærer meget hurtigere og bedre end den der tvinges til det. Udtrykt med Grundtvigs egne ord, hvor han siger: ”Mennesket er ingen abekat, bestemt til at efterabe andre dyr”.

  Læs mere om Brønderup Efterskole her.

   

  Marjatta er en selvejende institution for udviklingshæmmede børn, unge og voksne. Marjatta har boafdelinger, undervisningstilbud og beskæftigelsestilbud. Uddannelsescenteret Marjatta tilbyder uddannelser med kunstnerisk tilgang og fordybelse, med inspiration fra Rudolf Steiner. Her er flere valgmuligheder for uddannelse. Man kan vælge en 4-årig godkendt deltidsuddannelse eller en SU-berettiget professionsbachelor i samarbejde med University College Sjælland. Desuden kan man fordybe sig gennem kurser og videreuddannelser og et kulturelt liv med gæstespil, koncerter, udstillinger, foredrag og egne aktiviteter.

  Uddannelsescenteret Marjatta og University College Sjælland har indgået en samarbejdsaftale om pædagoguddannelse, forskning og videreuddannelse. Det er således muligt på Uddannelsescenter Marjatta at læse 2. til 4. år af social- og specialpædagogik-uddannelsen.

  Gårdbutikken Pilti er en del af Marjattas samlede beskæftigelsestilbud, samt en arbejdsplads for mennesker med psykisk handicap. Fra Marjattas værksteder tilbydes økologiske og biodynamiske grøntsager samt kunsthåndværk. Der ud over sælges et bredt udvalg af økologiske kolonialvarer.

  Læs mere om Marjatta her.

  Se filmen "Rudolf Steiner Pædagogik på Marjatta"

  Tappernøje Børnehus er en daginstitution med børn fra 0-6 år. Aktiviteterne målrettes børnenes alder og udviklingsniveau. Vi er en lidt større institution, der ikke føles som en sådan, da vi er delt op i mindre trygge enheder. Vi har højt til loftet og gode rammer, både ude og inde – i en god atmosfære af nærvær og omsorg. Der er mulighed for de store armbevægelser, men også for at trække sig tilbage for en stund med en stille aktivitet. Vi har skønne udendørs arealer, med en stor kuperet legeplads, med mulighed for mange udfordringer og så har vi Folkeskoven helt tæt på, som giver os mulighed for en tur mange gode oplevelser. Husets mange traditioner: fastelavn, bedsteforældredag, arbejdsdag, sommerfest og dejlige juletraditioner.

  Læs mere om Tappernøje Børnehus her.

  Børnehaven Nattergalen er for børn fra 3-6 år. Børnehaven ligger naturskønt og er en hyggelig og ”grøn” daginstitution. Vi holder af og prioriterer rigtig højt, at børn og voksne er ude i naturen så meget som muligt, – næsten uanset hvordan vejret arter sig! Her laver vi mange forskelligartede aktiviteter med børnene. F.eks. er vi tit på tur, vi spiser ofte ude og laver mad og varm kakao over bål. Og når vi er på tur, læser/digter vi nogle gange historier, f.eks. når vi sidder i en stille granskov. Og vi giver os tid til at bruge sanserne, f.eks. til at nyde duften af en skovbund eller en blomst, eller til at betragte eller røre ved en snegl, en bænkebider eller andet spændende, vi får øje på undervejs.

  Læs mere om Børnehaven Nattergalen her.

   

  Måske også interessant for dig