Gå til hovedindhold

Byerne

Der er mange landsbyer i Tappernøje omegn, og mange lokale initiativer, foreninger og kulturliv. Læs mere om de forskellige landsbyer, og se videoer fra livet i Tappernøje.

IMG_1297
 • Læs op

Indhold

  Læs om landsbyerne i Tappernøje omegn

  Landsbyerne Tappernøje og Brøderup er nu 2 sammenvoksede landsbyer, med udsigt til det smukke og idylliske landskab skrånende ned mod Præstø Fjord.

  I Tappernøje/Brøderup ligger 3 skoler, SFO, ungdomsklub, 2 børnehaver, hvor den ene også har Vuggestue. Gode muligheder for indkøb og fritidsinteresser uanset alder.

  Tappernøje/Brøderup byder også en Erhvervspark, et Forsamlingshus, ikke mindst Folkeskoven med mange muligheder for naturoplevelser. Desuden Kulturhuset Kornmagasinet, med Tappernøje Aktivitets Park i baghaven.

  Tappernøje er ildsjælens by, med stort socialt engagement og stærk tro på fortsat udvikling.

   

   

  Landsbyen Nørre Smidstrup ligger smukt med udsigt over Præstø Fjord. Landsbyen har 26 husstande og Bylauget står for mange arrangementer gennem året. Musikeren Søren Korshøj bor her og har skrevet flere sange som omhandler beboerne og Tappernøje området. Foreningen Musik over Præstø Fjord arrangerer Nordisk Folk Festival , Midvinter ‘kom sammen’ og en Majstangsfest.

  Læs mere om foreningen Musik over Præstø Fjord her

  Everdrup er en landsby med ca. 150 husstande smukt beliggende i kuperet terræn.

  Med Everdrup Kirke, forsamlingshus og idrætsplads samt tilhørende klubhus, har Everdrup meget at byde på rent socialt. Der er mange børnefamilier, mange events og godt socialt liv på tværs af generationer.

  Læs mere om Everdrup her

   

  Landsbyen Snesere har et stærkt fællesskab og mange arrangementer i den lille by med en af Danmarks største Landsbykirker. Snesere Kirke er spændende smuk og med historisk interessant kirkegård.

  Snesere har eget Bylaug.

  Læs mere om bylauget her

   

  I Askov er en findes Askov Ridecenter med Fladså Rideklub, hvor der også tilbydes handicapridning og rideterapi. Askov Møllehus er et lille idyllisk bo- og arbejdssted for beboere med forskellige sindslidelser.

  Læs mere om Fladså Rideklub her

  Store Røttinge er en lille landsby, hvor alle kender alle. Store Røttinge har sit eget Bylaug; og landsbyens beboere taler gerne om det gode sammenhold og deres fælles aktiviteter. I 2015 blev Store Røttinge forsynet med tre store vindmøller, hver på 150 meter til vingespids. Desuden byder Store Røttinge på et forhistorisk Landskab med mange sagn og fortællinger.

  Se filmen "Indvielse af vindmølle i Store Røttinge ved Tappernøje" her

  Karlshøj ligger på Hovedvejen igennem Tappernøje. Posthuset holder til her, og en del  andre erhverv og boliger. I Karlshøj ligger Brøderup Efterskole med 117 elever og valgfag som Gymnastik, Musik, Ridning, Jagt og meget mere.

  Sjolte ligger smukt med en lille samling huse på den snoede og bakkede smalle vej ned mod Præstø Fjord. Mange bruger denne vej som motionsrute året rundt v. cykling eller løb, da det er en af Danmarks smukkeste.

  Sjolte ligger smukt med en lille samling huse på den snoede og bakkede smalle vej ned mod Præstø Fjord. Mange bruger denne vej som motionsrute året rundt v. cykling eller løb, da det er en af Danmarks smukkeste.

  Ligger idyllisk ved Præstø Fjord med en smuk udsigt over vandet til Feddet, som har en af Danmarks bedste badestrande.

  En landsby primært med mindre gårde, beliggende nordvest for Tappernøje. Området er meget kuperet med udsigt til skov og marker.

  Mindre landsby med blandet bebyggelse i form af mindre gårde og landsteder, Bøgesø har også en maskinfabrik med speciale i bygning af ovne.

  Er en mindre landsby med gårde beliggende ud til et moseområde mellem Snesere og Mogenstrup. Et idyllisk naturområde.

  Er beliggende lige nord for Bredeshave, og et smukt område med både nyere og ældre villaer, med fantstisk udsigt til fjord og strandenge.

  Lille Røttinge er ikke en egentlig landsby; men en spredt bebyggelse ved “Lille Røttingevej” med mindre gårde og landsteder beliggende lige vest for Tappernøje.

  Måske også interessant for dig